Autoři si vybrali 15 surovin či již hotových jídel nebo pochutin a na dvoustranách nám vysvětlují pomocí krátkých a srozumitelných textů a ilustrací, co všechno se musí stát, aby se dostaly na náš stůl. Získáme tak informace o čokoládě, čaji, medu, soli, kávě, arašídovém másle, cukrové vatě, rýži, lískooříškovém krému, sójové omáčce, popcornu, sýru, ananasovém džusu, vanilce a tapioce. Dozvíme se, kde rostou potřebné suroviny i jaké typy můžeme na náš stůl dostat (např. různé typy medu, čaje atp.). 

Text: Andrea Minoglio
Ilustrace: Federico Mariani
Nakladatelství: Lingea
Rok vydání: 2022
Překlad: Radek Musil
Počet stran: 72

Originální název: Scopriamo il cibo
Vyšlo v nakladatelství: Dalcò Edizioni